Dennendal 147
3142LC Maassluis


T: 010 59 19478
E: administratie@dedijck.nl

Login

Schoolgids De Dijck 2017-2018

De Dijck schoolgids 2017-2018

Nieuwsbrief 1 schooljaar 17-18

Het nieuwe schooljaar begint op 21 augustus!

Zie hier de nieuwsbrief van 21 april

Nieuwsbrief 7

Fijne meivakantie!

Nieuwsbrief 6

Inmiddels zijn kern 6 én kern 7 ook alweer afgerond. Wat gaat de tijd hard en wat lezen de kinderen al steeds beter! Ook zijn we begonnen met het aan elkaar schrijven met de vulpen, met huiswerk, dictee, lessen begrijpend lezen en nog meer! De woorden om extra het leestempo te oefenen en de dicteewoorden staan onder het kopje huiswerk.

Groep 3 heeft met het lezen kern 5 er bijna op zitten. Dat gaat hard zeg! De woorden van kern 5, om extra te lezen/oefenen, staan onder het kopje huiswerk. We gaan in het nieuwe jaar starten met kern 6. Met rekenen zijn we al ver in ons tweede werkboek. En met schrijven leren we nog steeds nieuwe letters.

Na het vieren van Sinterklaas kwam Kerstmis gelijk. We hebben de kerstcrea gehad, we hadden tussendoor een gastles over tanden poetsen, de pastoor komt langs op school om over Kerst te praten, er kwamen mensen vertellen over het goede doel (Jarige Job). En ook nog gezellig het kerstdiner met de groep. Allemaal leuke dingen! Straks genieten van de Kerstvakantie en in het nieuwe jaar weer fris starten!

nieuwsbrief-1-december

De leeskaart van kern 4 staat ook op de site. Onder het kopje huiswerk kunt u deze vinden, net als de kaarten 1,2 en 3. Gewoon lekker lezen of extra oefenen thuis. U kunt tijdens het lezen ook op het leestempo letten; we gaan namelijk steeds méér, langere zinnen en verhalen lezen.

En opeens kwam Hart van Nederland op school. Bij de groepen 3 om te filmen. Dit in verband met de intocht van Sinterklaas. Het was erg leuk maar ook wel een beetje spannend om te doen. De mevrouw met een grote microfoon in haar hand, de meneer met een grote camera op zijn schouder. En je mocht niet in de camera kijken, alleen naar de mevrouw die vragen ging stellen. Maar het resultaat was super; de kinderen hebben het goed gedaan want het zag er leuk uit op de televisie!